تکنولوژی
در بسیاری از روابط تجاری تکنولوژی منشا راههای جدید انجام کار میباشد به صورتی که بسیاری از شرکتها به دنبال منطبق کردن خود با این تکنولوژیها هستند. آنچه که در یک استراتژی مدیریت ارتباط با مشتری مدنظر قرار میگیرد، این است که شرکتها از صفر شروع نمیکنند. همه شرکتها یک اطلاعات کلی از مشتریان دارند و البته این اطلاعات در سیستمهای مجزا میباشد. یکی از بزرگترین چالشهایی که امروزه شرکتها با آنها مواجهند، نیاز به یکپارچه شدن سیستمها میباشد تا قادر شوند از اطلاعات موجود در رابطه با مشتریان استفاده نمایند (کرامتی و همکاران ۱۳۸۹).
الف) سیستمهای اطلاعاتی
واضح است که بخش نرم افزار در مدیریت ارتباط با مشتری یک جز از سیستم اطلاعاتی است که در این سیستم به عنوان پشتیبان اجرای فرآیندها به حساب میآید. بنابراین جنبه نرم افزار مهم است اما نهایت امر نیست. در یک استراتژی ارتباط با مشتری سیستمهای یکپارچه به عنوان عامل کلیدی در نظر گرفته میشوند چرا که از طریق آن میتوان به اطلاعات مشتری دست یافت که از آن نیز بتوان در بازاریابی، فروش و خدمات استفاده کرد. جدیدا موج بستههای نرم افزاری هستند که در اثر بخش سازی فرآیندها بسیار مؤثرند (کرامتی و همکاران ۱۳۸۹).
ب) نرم افزار برای مدیریت ارتباط با مشتری
سازندگان نرم افزار راهکارهایی چند وظیفهای را در نظر گرفتهاند که به دنبال یکی کردن مدیریت اطلاعات و اتوماسیون فرآیندهای تعامل با مشتری هستند. بیشتر این نرم افزارها طوری طراحی شدهاند که اجازه یک یا چند عمل را میدهد. مدارکی وجود دارد که شاخصهای رضایت مشتری بین ۸۰ تا ۹۰ مورد برای محصولات و خدمات نوسان دارند. اجرای این نوع نرم افزار یک دید جهانی نسبت به شرکت ایجاد میکند و از این نقطه نظر نرم افزار کمکی اساسی به ویژگیهای بازار میکند. بنابراین انتخاب نرم افزار مناسب برای شرکت از درجه بالایی از اهمیت برخوردار است (کرامتی و همکاران ۱۳۸۹).
ج) اتوماسیون فروش[۱] SFA
یکی از مشکلات اصلی نرم افزارهای مدیریت ارتباط با مشتری این است که اکثر آنها در نظر نگرفتهاند که شرکت قرار نیست همه چیز را اط صفر شروع کند. این بدان معنا است که شرکتها نقاط قوت خود را در طول زمان توسعه میدهند. هنگامی که یک SFA در حال انجام است باید دقت داشت که تغییر به صورت یکباره در راه انجام کار افراد ایجاد نشود. بسیاری از فعالیتها باید بهینه شوند اما در بسیاری موارد سازمانها تلاش میکنند تا کار و فرآیندهایشان را با تواناییهای نرم افزار هماهنگ و منطبق کنند. تنها راه اجرای این کار این است که هر جز را به خوبی ارزیابی کرده و به سازمان با یک دید کل نگر نکاه کنیم (کرامتی و همکاران ۱۳۸۹).
د) نگهداری و حفظ دادهها
هدف از نگهداری دادهها ایجاد یک مخزن داده از دادههایی است که با استفاده از سیستمهای شرکت ایجاد شده است. زمانی که دادهها به مخزنهای اطلاعاتی انتقال مییابند آنها در یک ساختار خاص یکپارچه میشوند. یک سیستم ذخیره سازی داده به صورتی است که اطلاعات خلاصه شده را استفاده میکند که این امر جستجوی فرآیندهای دسته بندی شده را آسان میکند (کرامتی و همکاران ۱۳۸۹).
در واقع این سیستمها پایگاهی دادههای مختلفی را برای کاربران فراهم میکند. هنگامی که اطلاعات زیاد میشود داده پردازی اطلاعات مرتبط با مشتری از لحاظ تاریخی و پیچیدگی را دستهبندی و در اختیار قرار میدهد. در یک استراتژی مدیریت ارتباط با مشتری مهم است که مشتریان مهم شناسایی شده و درآنها وفاداری ایجاد شود. شرکت میتواند با تحلیل دادههای مرتبط با تاریخ خرید آنها بداند که آنها چه کسانی هستند هم چنین میتواند مشتریان بالقوه را شناسایی و اقداماتی در جهت ایجاد وفاداری در آن دهد. هم چنین میتواند با تحلیل شاکیان و مشکلات گذشته میزان بیوفاییها را پیش بینی کند. هنگامی که یک پایگاه داده قوی از مشتری موجود باشد شرکت توانایی ایجاد یک رابطه بلند مدت با مشتری را به دست میآورد (کرامتی و همکاران ۱۳۸۹).
و) سیستم پشتیبانی
در یک استراتژی مدیریت ارتباط با مشتری، سیستم پشتیبانی یک عمل درک شده و توجیه پذیر است که به توسعه استراتژی کمک میکند و ضروری است که در سطح سازمانی به منظور ایجاد یک فرهنک خدمات داخلی وجود داشته باشند. اگر سیستم پشتیبانی را با و ریکردی داخلی تحلیل کنیم، به عنوان ابزاری مهم برای کارمندان میشود چرا که به آنها اجازه میدهد تا منابع صحیح در کارهایشان به دست آورند. چنانچه سیستم پشتیبانی را با رویکردی بیرونی در نظر بگیریم، نقش مهمی در تسهیل حل مشکلات مشتریان دارد (کرامتی و همکاران ۱۳۸۹).
ه) تأثیر اینترنت
اینترنت ابزار تعامل با مشتری است که مزایایی برای شرکت به دنبال دارد که میتوان به هزینههای پایینتر، بازار گستردهتر و ترقی کیفیت خدمات اشاره کرد و همچنین ارزش ارتباط با مشتری را افزایش میدهد. مشکل زمانی به وجود میآید که اینترنت به جای بخشی از یک استراتژی به عنوان ابزاری جادویی در نظر گرفته میشود که قادر به حل مشکلات است. یکی از بزرگترین مشکلاتی که شرکتها مواجهند این است که زمانی که آنها تلاش میکنند از اینترنت استفاده میکنند، بسیاری از فرآیندهایشان اتوماتیک نشده است و در بسیاری موارد فرآیندها به خوبی تعریف نشدهاند (کرامتی و همکاران ۱۳۸۹).
ی) مراکز تلفن
بسیاری از شرکتها قسمت خ ۱۱ اصلی را جهت پاسخگویی به مسائل مشتریان ایجاد کردهاند (مراکز دادخواهی، خبرگیری، ضمانت محصول) مراکز تلفن مدرن ترکیبی از تکنولوژی سنتی و توسعههای اینترنتی است. در حقیقت اینترنت طراحی سنتی خدمات به مشتریان را تغییر داده است. مسالهای که وجود دارد این است که شرکتها اغلب هدف از تماس را فراموش میکنند و آن هم دسترسی به اطلاعات مشتری است. یکی از مشکلات اصلی این است که هنگام ارائه اطلاعات مربوط به مشتری، این اطلاعات در سیستمهای مختلف سازمان پخش شده و دسترسی اپراتور به آنها از لحاظ زمانی ممکن نیسست (کرامتی و همکاران ۱۳۸۹).
[۱] Sales force automation
متن فوق تکه ای از این پایان نامه بود
برای دیدن جزئیات بیشتر ، خرید و دانلود آنی فایل متن کامل می توانید به لینک زیر مراجعه نمایید:
متن کامل